faq

veelgestelde vragen

1. Hoeveel plaats heeft u nodig?

Wanneer het feest voor de genodigden binnen doorgaat moeten wij zelf ook binnen kunnen staan. Van oktober tot en met april moeten wij altijd binnen kunnen staan.

Binnen hebben we dan een ruimte van 3 bij 4,5 meter nodig die tegen een raam of deur gelegen is, waartegen wij buiten de oven kunnen plaatsen. De oven weegt 400 kg en deze kunnen we dus niet op trappen of dergelijke omhoog rijden. Buiten waar de oven staat moeten we ook de ruimte hebben om een schoorsteen te kunnen plaatsen. Wanneer we de oven voor een deur plaatsen kan deze niet meer gebruikt worden als doorgang. We maken de opening veilig dicht. Zo kunnen de mensen het houtvuur nog zien en blijft het gezellig warm binnen.

Bij goed weer in de zomer kunnen we zelf een tent voorzien. Deze is 3 op 6 meter groot. Bij slecht weer, wind en/of regen moet er voor ons ook een tent voorzien worden. Deze moet dan rechtstreeks aansluiten bij de feesttent.

2. Kunnen wij u ook in de winter boeken?

Dat is geen probleem. Wij kunnen ons volledig binnen installeren. We hebben dan enkel een ruimte nodig die gelegen is tegen een raam of een deur. Deze raam of deur maken wij dan weer dicht. De oven plaatsen we langs de buitenzijde tegen deze raam of deur. De gasten kunnen zien hoe we de pizza's bereiden en bakken. Ze kunnen ook het houtvuur zien en op deze manier blijft het binnen toch gezellig warm.

3. Hoe zijn de ovens gemaakt?

We beschikken momenteel over twee unieke op maat gemaakte houtovens en een elektrische oven. De houtovens zijn langs de binnenzijde gemaakt naar napolitaans model. De bodem is gemaakt van vuurvaste steen, de buitenzijde is bekleed met RVS.

De ovens zijn met een diameter van 1 en 1,10 meter zeer compact. Daardoor kunnen ze zeer heet worden, tussen 400 en 450 graden. Het grootste voordeel van onze ovens is dat ze zeer mobiel zijn en een totale breedte hebben van 1,20 meter. Hierdoor kunnen wij in de zomer in zo goed als elke tuin bakken.

De elektrische oven gebruiken we wanneer de locatie het niet toelaat om met de houtovens te werken, bijvoorbeeld op beurzen. De capaciteit van die oven is 30 pizza's per uur.

4. Wat is de capaciteit van de ovens?

De ovens worden zeer heet, tussen de 400 en de 450 graden. Een pizza moet daarom maar ongeveer een minuutje in de oven. Er kunnen 3 pizza's tegelijk in één oven. De capaciteit is ongeveer 110 pizza's per uur per oven.

5. Hoe lang op voorhand moet ik reserveren?

Standaard hanteren we de regel dat u maximum 1 jaar op voorhand kan reserveren. Enkel voor trouwfeesten maken we een uitzondering. U kan altijd vrijblijvend een optie nemen op een datum.

Indien u toch meer dan een jaar op voorhand een optie neemt dient u een jaar op voorhand de boeking te bevestigen door definitief akkoord te gaan met de op dat moment geldende prijzen.

6. Hoeveel pizza's moet ik bestellen?

Afhankelijk van het soort feest zal u eerst een keuze maken tussen de pizza per stuk en de à volonté formule.

Wanneer de pizza als maaltijd moet dienen raden wij de à volonté formule aan. Dan is er gegarandeerd voldoende voor iedereen. Als de pizza als hapje moet dienen is het aantal erg afhankelijk van het soort feest, het publiek en het uur van de dag. Dit is ook voor ons erg moeilijk inschatten en varieert telkens weer.

Meestal adviseren we bijvoorbeeld voor een babyborrel in de namiddag ongeveer ½ pizza per persoon en voor een avondfeest of drinkfeest ¾ pizza per persoon. We bakken sowieso altijd het bestelde aantal pizza's en overschotten kunnen eventueel ingevroren of later opgegeten worden.

7. Kan u ook langer dan 2 uur bakken?

Dit is uiteraard mogelijk. We moeten uw feest dan in detail bespreken om te bekijken of er eventueel extra kosten aan verbonden zijn.

8. Hoeveel bedraagt de kilometervergoeding?

Er wordt een kilometervergoeding van 1 €/km (heen en terug) aangerekend voor gelegenheden buiten Lommel. De afstand wordt berekend met mappy vanaf Emmersstraat 1, 3920 Lommel (kortste route).