Over ons

Het begin

Italian Food Club ontstond in 2005 vanuit een passie voor koken, Italië en ondernemen en is begonnen als een van de eerste mobiele pizzeria’s in België. Intussen is de zaak, die gerund wordt door Roel D’Joos en Lizi Miniaci, uitgegroeid tot een vaste waarde in de sector.

Roel is opgeleid als kok en was reeds in zijn jeugdjaren actief in de eventsector. Lizi groeide op in de pizzeria van haar ouders en studeerde af als kunsthistoricus. Haar vader Pietro Miniaci was afkomstig uit Calabrië en opende in 1983 de eerste pizzeria in Noord-Limburg.

Italian food club heeft tal van klanten

2005

Mobiele houtovens zijn nog niet zomaar te koop, dus die laten we op maat bouwen.

2006

Officiële start van de mobiele pizzeria.

2007

Roel maakt van pizzacatering zijn hoofdberoep.

2008

De events worden groter en we serveren intussen antipasti, pasta’s en dessert.

2015

De naam verandert naar Italian Food Club en we kopen een groot bedrijfspand.

2015

Onze eerste grote festivalcatering vindt plaats in de VIP-tent van Groezrock.

2017

Verhuis naar het nieuwe pand in de Rietkolk te Lommel.

2018

In de winter openen we voor het eerst gedurende 10 dagen een pop-uppizzeria. Wegens succes wordt dit jaarlijks herhaald voor telkens een langere periode.

2019

De focus ligt steeds meer op de pizza’s. We investeren in nieuwe ovens die milieuvriendelijker zijn en waarmee we binnen tussen de genodigden kunnen staan.

2020

Corona slaat toe: we schakelen de pop-up om naar een afhaalpizzeria.

2021

Kleine feestjes in bubbels mogen en zo ziet onze DIY-pizzaformule met kleine oventjes voor thuis het levenslicht.

2022

Eindelijk doen we weer feesten en festivals! Bovendien opent onze pizzeria permanent de deuren van oktober tot mei. Je kunt pizza afhalen of opeten in het restaurant.

Italian Food Club vandaag

Vandaag ligt onze focus volledig op het bereiden van pizza’s. Dit in de pizzeria, bij feesten, op locatie en op festivals.

Wij serveren Romeinse pizza die we met passie en respect voor traditie bereiden. Het deeg wordt in onze eigen keuken volgens een oud familierecept gemaakt. We gebruiken steeds verse ingrediënten en tomatensaus op basis van de San Marzano-tomaat. Onze pizza’s worden gebakken op 350 graden. Ze hebben een grote, dunne bodem en een krokante korst. En dat is hoe een Romeinse pizza hoort te zijn!

Doorheen de jaren is er veel veranderd, maar ons authentieke familierecept, de passie voor pizza en de liefde voor het ontzorgen van gasten, die zijn gebleven!